Азербайджан обвини Франция, че оказва натиск и заплашва страната, след като Париж

...
Азербайджан обвини Франция, че оказва натиск и заплашва страната, след като Париж
Коментари Харесай

Азербайджан се оплаква от френски натиск и заплахи

Азербайджан обвини Франция, че оказва напън и заплашва страната, откакто Париж отзова посланика си и упрекна кавказката страна, че е навредила на двустранните връзки, съобщи Агенция Франс Прес.

Азербайджан неведнъж е разкритикувал Франция във връзка на това, което вижда като поддръжка на страната за съперничещата си Армения.

" Азербайджанската страна неведнъж е заявявала на Франция, че говоренето на езика на заканите и натиска няма да докара до никакви резултати, и още веднъж заявява, че ще предприеме всички нужни ограничения за отбрана на националните си ползи ", се споделя в изказване на Айхан Хаджизада, представител на външното министерство на Азербайджан.

Френският президент Еманюел Макрон отзова дипломат Ан Бойон в Париж, с цел да разиска връзките с Азербайджан, заяви външното министерство в Париж.

Правителството на Азербайджан отхвърли ролята на Франция в посредничеството в договарянията с Армения за неуловимото спокойно съглашение сред двете някогашни руски републики.

То също по този начин разкритикува оръжейните покупко-продажби сред Франция и Армения.

Хаджизада съобщи, че Франция е подхванала " открити и очевидни антиазербайджански дейности " и е почнала " клеветническа акция ", която е осуетила " напъните за нормализиране на връзките сред Азербайджан и Армения ".

Макрон изрази угриженост, че териториалните упоритости на азербайджанския президент Илхам Алиев се простират оттатък оспорваната територия на Нагорни Карабах, която неговите сили превзеха предходната година при светкавична атака.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР